PÅ SOCIALDEMOKRATERNAS HEMSIDA presenterar sig partiets nya ekonomiska talesperson Magdalena Andersson. Enligt henne finns inte ”en samlad mängd framgång”, utan bara ”framgång – i vårt eget liv, utifrån våra egna förutsättningar.”

Min enda tolkning är att hon menar att var och en ska se sig själv som sin egen lyckas smed och alltså sluta tänka kollektivt, eller Sverige som ett socialt nationellt projekt i någon som helst mening. ”Sker det så får vi också ett framgångsrikt samhälle.” Ty på så sätt ”hänger tillväxt och rättvisa ihop” påstår hon. Jag säger som de gör på På spåret: Vart är vi på väg? Till Aten kanske.

Hur någon kan tolka dessa dunkla ord som socialdemokrati är mig en gåta.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , ,

Föregående artikel(S)triden fortsätter
Nästa artikel4 dagar i april
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

4 KOMMENTARER

  1. Hörde för en stund sedan en intervju med henne. Om man inte hade börjat vänja sig hade man uppfattat intervjun som någon sorts surrealistisk satir. Kuppen mot Juholt – och därmed mot partiets medlemmar – innebär nu att vi har två socialmoderata partier som skall ”kämpa” om den enda, eftersom vi är med i EU, tillgängliga politiken.

    Man kan bara hoppas att den oundvikliga splittringen av partiet kommer mer förr än senare.

  2. Det nya S-laget påminner en del om laguppställningen på 80-talet. Minns ni namn som Ingvar Carlsson, K-O Feldt, Allan Larsson, Erik Åsbrink och Klas Eklund? Det blir säkert ett gediget lag utan fixstjärnor och lite överraskande ett påfallande stor inslag av kompetenta kvinnor. Kampen gäller att vinna medelklassen. Nu återstår bara för detta gäng att hitta på en politik också.

  3. Nu när man ser det nya S-laget förstår man ju att det inte bara var media
    som ville ha bort Juholt. Att folk från arbetarklassen skulle få större
    inflytande vore ju rena skräckscenariot för högersossarnas världsbild.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.