Vart är vi på väg?

PÅ SOCIALDEMOKRATERNAS HEMSIDA presenterar sig partiets nya ekonomiska talesperson Magdalena Andersson. Enligt henne finns inte ”en samlad mängd framgång”, utan bara ”framgång – i vårt eget liv, utifrån våra egna förutsättningar.”

Min enda tolkning är att hon menar att var och en ska se sig själv som sin egen lyckas smed och alltså sluta tänka kollektivt, eller Sverige som ett socialt nationellt projekt i någon som helst mening. ”Sker det så får vi också ett framgångsrikt samhälle.” Ty på så sätt ”hänger tillväxt och rättvisa ihop” påstår hon. Jag säger som de gör på På spåret: Vart är vi på väg? Till Aten kanske.

Hur någon kan tolka dessa dunkla ord som socialdemokrati är mig en gåta.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , ,

... är läst 454 gånger!

  4 kommentarer for “Vart är vi på väg?

 1. Janne Bjernfeldt skriver:

  Hörde för en stund sedan en intervju med henne. Om man inte hade börjat vänja sig hade man uppfattat intervjun som någon sorts surrealistisk satir. Kuppen mot Juholt – och därmed mot partiets medlemmar – innebär nu att vi har två socialmoderata partier som skall ”kämpa” om den enda, eftersom vi är med i EU, tillgängliga politiken.

  Man kan bara hoppas att den oundvikliga splittringen av partiet kommer mer förr än senare.

 2. Bo Zackrisson skriver:

  Det nya S-laget påminner en del om laguppställningen på 80-talet. Minns ni namn som Ingvar Carlsson, K-O Feldt, Allan Larsson, Erik Åsbrink och Klas Eklund? Det blir säkert ett gediget lag utan fixstjärnor och lite överraskande ett påfallande stor inslag av kompetenta kvinnor. Kampen gäller att vinna medelklassen. Nu återstår bara för detta gäng att hitta på en politik också.

 3. Tommy Sjöberg skriver:

  Nu när man ser det nya S-laget förstår man ju att det inte bara var media
  som ville ha bort Juholt. Att folk från arbetarklassen skulle få större
  inflytande vore ju rena skräckscenariot för högersossarnas världsbild.

 4. Janne Bjernfeldt skriver:

  Det var väl snarare så att högersossarna satte igång media.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.