VÄST BORDE HA TROTSAT FN OCH STOPPAT AL-ASSADS BLODBAD

Den franske filosofen, Bernard-Henri Lévy som påstås ha sagt ”Gud är död men mitt hår är perfekt”.

“Fler flygplan och stridsvagnar kommer att kallas in för att avsluta detta smutsiga jobb och fler nedblodade, spökliknande figurer kommer att krypa fram ur ruinerna, fler barn med tomma ögon kommer i tysthet att vädja om en räddning som de vet aldrig blir av.

När kommer vi att få se slutet på denna ihållande katastrof? Denna ned­stigning i helvetet? Detta missmod mot en fond av kyrkogårdsstäder? Detta brott utan straff? Och hur länge kommer vi i västvärlden att få lyssna till cyniker som efter varje ny massaker skanderar: ‘Dialog med al-Assad!'”

Förespråkaren för västinterventioner i alla lägen Bernard-Henri Lévy släpps idag fram med en halsbrytande demoniseringstext i DN. Varje dag en ny krigshetsartext…

  4 kommentarer for “VÄST BORDE HA TROTSAT FN OCH STOPPAT AL-ASSADS BLODBAD

 1. Åke Kilander skriver:

  Den numera pensionerade diplomaten Birgitta Holst Alani intervjuades i morse i P1. På 1970-talet studerade hon arabiska i Lund, träffade och gifte sig med en irakier. De flyttade till Bagdad där hon fullbordade studierna och undervisade i svenska. De bodde bland kristna, shiiter, sunnis och kurder utan att någon tänkte på det.

  Hon ansåg att om syrierna fått sköta sig själva hade det inte varit något krig nu. Tillsammans med kollegor i FN hade hon räknat till 12 andra stater och ca 2000 olika grupper som blandat sig i utvecklingen.

  Vet inget i övrigt om BHAs diplomatiska insats men hon måste ha goda kunskaper om Mellanöstern. Det kan man knappast säga om Lévy och DN vars faktaresistens uppenbarligen är kronisk.

 2. Anders Persson skriver:

  Var det inte 2012 som det fanns en möjlighet (med Ahtisaari) att förhandla fram en fred i Syrien? Men Väst motsatte sig eftersom man var övertygad om att snart ha störtat Assad.

 3. Bo Persson skriver:

  Ja, faktaresistens är onekligen ett bra ord i sammanhanget. Har “väst” med eller utan hjälp av FN lyckats med något i Asien efter Andra världskriget utom att man 1991 drev ut Irak ur Kuwait?

 4. Torgny Forsberg skriver:

  Ja en synnerligen vidrig artikel som trummar på krigstrummorna och önskar ett utökat och större krig i Syrien.

  Bernard-Henri Lévy skriver ”En motbjudande rätt att döda tilldelad den syriska diktatorns likar.”

  Inte ett ord att CIA, Turkiet, att Saudiarabien och de andra reaktionära Sunni-oljediktaturer skickade in tiotusentals ton vapen och ammunition och miljarder dollar till Syrien för att få armén av al-Qaida-länkade islamistiska trupper som utförde terroristdåd i Syrien. Tusentals utländska soldater skickades in i landet och betalades för att tjäna som ”proxy-markstyrkor” i det amerikanska styrda kriget för ”regime change” som syftade till att störta president Bashar al-Assads regering. Någonstans mellan 130.000 och 170.000 regeringsstyrkor och militsstyrkor som stött Assadregimen har dödats som stred mot dessa CIA-backade styrkor.

  Så tydligen hade någon mer tilldelas ”rätt att döda”.

  Att DN lägger fram en sådan artikel som kräver aktivare och aggressivare insatser från USA imperialismen, som då också kommer att bli konfrontation med Ryssland och bana väg för ett världskrig (troligen ett kärnvapenkrig). Är talande för den tidningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.