Bildmontage: Redax


Man får väl känna sig hedrad av att ha blivit apostroferad av en av den prominenta oberoende socialistiska organisationen Clartés främsta banerförare, språkprofessorn Olle Josephsson. Han känner sig å ”vänsterns” vägnar angripen för att jag hade fräckheten att påpeka att kejsaren är naken (sitter i bubblan).

Clartés bild

Vad jag skrivit var mycket enkelt. Men inget är tillräckligt enkelt för att inte kunna missförstås. Sveriges migrationspolitik var skadlig för landet i många avseenden under flyktingkrisen 2015 och några år framåt. Inte minst för många flyktingar som hamnade i ohjälplig segregation, men också för svensk politik där ett nytt främlingsfientligt och högerpopulistiskt parti kunde växa sig starkt, medan alltså resten av riksdagen och ”vänstern” förfasade sig. Att detta fortfarande är obegripligt för Clarté och några till gör att de sitter kvar i sin bubbla. Det är alltså den bubblan som Robert Mathiasson nu försöker ta sig ur för att nå nya läsare. Inte som på Clartébilden alltså, utan tvärtom.

Min huvudpoäng
Nyheter Idag är en högerpopulistisk tidning (webb) som samlat många missnöjda före detta vänsterväljare bland sina läsare. Där ska han skriva krönikor, vilket jag uppmuntrade. Alltså, att det ska vara möjligt att medarbeta i tidningar utan att vara överens med tidningens allmänna grundriktning är för mig självklart. Man ska kunna tala med alla! Det var min huvudpoäng. Men den saken verkar inte intressera Clarté. Man verkar inte ens se den. Det skulle till exempel aldrig falla mig in att kritisera Olle Josephsson för hans mångåriga medarbetarskap i Svenska Dagbladet – högborgerlighetens sanna hemvist sedan snart 150 år.

Föregående artikelBörjar förstå mer av hans betydelse
Nästa artikelDe har ingenting lärt…
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

32 KOMMENTARER

  1. Dennis Zackrisson… Om det är så du har tolkat det jag skriver så vet jag inte hur man ska gå vidare här… du får nog läsa det jag skrivit en gång till…

  2. Att det är de nyliberala globalisternas krig som skapat invandringsvågorna till Europa nämns sällan i debatten. Inte heller att det ingår i den nyliberala planen att destabilisera Europa. Europa kan nämligen inte destabiliseras med samma medel som använts i Mellanöstern.

    Godhetsvänstern säger att vi ska tacka och ta emot, med argumentet att det är arbetarklass som kommer.

    Men arbetarklassen blir i huvudsak kvar i krigsområdena. Det är småborgerskapet som kommer och de söker inte arbete i industrin, utan skapar småborgerliga verksamheter som pizzerior och liknande.

    Och med sig har de sin klanstruktur och sin fanatiska religiositet.

    Kan detta leda till någonting gott?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.