VEM TJÄNAR PÅ TRAGEDIN I BEIRUT?

Bilden av Beirut-explosionen som en direkt följd av vårdslöshet och korruption inom den nuvarande libanesiska regeringen ristas nu i sten, åtminstone i västvärlden.

Men, när man krafsar lite på ytan, hittar vi att försumligheter och korruption kan ha utnyttjats till det allra yttersta, via sabotage, för att iscensätta det hela.

Libanon är ett yppersta John Le Carré-territorium. Ett multinationellt spöke med alla ingredienser, från saudiska agenter, sionistiska provokatörer, “måttfulla rebeller”, vapendealare, Hizbollahintellektuella, bortskrämda arabiska “kungligheter”, förhärdade smugglare – sammantaget en ekonomisk katastrof på alla nivåer. Här drabbas nu en medlem (Libanon) av försvarsaxeln Syrien-Iran, Israels ärkefiende sedan många år…

Så inleder Pepe Escobar en artikel om explosionen i Beirut i tidningen Aisa Times och på bloggen The Saker.

  1 kommentar for “VEM TJÄNAR PÅ TRAGEDIN I BEIRUT?

  1. Bertil Carlman skriver:

    Asia Times med rubriken ”Trump kanske har rätt om ’attacken’ i Beirut” läser jag: “Det finns två möjligheter för vad som hände. Antingen var det ett resultat av slarv, eller utifrån kommande inblandning i form av en bomb eller raket.” sade Libanons president Michel Aoun i ett uttalande på Twitter. ”… Om det var en israelisk attack, så kommer det inte att avslöjas för det skulle innebära att bägge parter [Israel och Hezbolla] vore i ett krig ingen av dem önskar” berättade en Hezbollah närstående libanesisk källa för Asia Times… I Libanon, “sker inget på känsliga platser – flygplatsen, gränserna, hamnen – som inte har med konflikten mellan Hezbollah och Israel att göra”, sade en i Libanon f d högt rankad underrättelsemilitär till Asia Times.

    Studera själva. Det inträffade kommer att få stor betydelse.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.