Vems är felet?

Ett exempel på hur liberalerna inte bara i stort, utan också i smått, skjuter sig själva i foten är hur UNT presenterar sin ledarskribent på första sidan: också han vill ha mera upplopp i USA!

Förre ambassadören och diplomaten Sven Hirdman berättade en gång vid ett samkväm att när vattenledningen i hans hyreshus i Moskva gick sönder var omgivningens första impuls att hitta den skyldige. Hirdman ställde det mot vad han uppfattade som det mer förnuftiga, att först fixa skadan innan man utnämnde någon syndabock.

Det var Putin som gjorde det!

Hirdman historia kom i minnet när jag läste ledarskribenten Johan Rudströms betraktelser i dagens Uppsala Nya Tidning under rubriken:

Inte bara Trump tjänar på splittringen i USA
Lugnare USA-demonstrationer mot polisvåldet missgynnar såväl Trump som Putin.

Ett utslag av liberalernas destruktiva tänkande, både i Sverige och utomlands, i synnerhet USA, är hur de ser “huvudmotsättningen” gå mellan Donald Trump och resten av världen. Så allt som kan undergräva Trumps position, ska stödjas. Nja, på sin sida av huvudmotsättningen har Trump dock sällskap av Vladimir Putin. Det är dessa två som görs ansvariga för allt som gått snett i den liberala och globalistiska agendan. Som det t ex uttrycks i dagens UNT:

“När Vladimir Putin tog över ett sargat Ryssland 2000 hade han oändligt långt upp, inte bara till USA utan också till ett EU som höll på att utvidga sig österut. Vare sig ekonomiskt eller militärt hade han en chans att ge sig in i matchen, och det gjorde han inte heller. Det går fortfarande 15 ryska ekonomier på USA:s eller EU:s, och militärbudgeten är en dryg tiondel av den amerikanska.

Metoden har i stället varit att splittra motståndet. Finanskrisen och migrationskrisen har båda bidragit till att försvaga och splittra EU. Putins stora triumfer kom med brexitomröstningen och det amerikanska presidentvalet 2016, samtidigt med tilltagande polarisering och framväxt av populism i en rad länder. Kronan på verket för mannen i Kreml måste ändå vara när USA:s president, coronasommaren 2020, talar om att sätta in trupper mot sina delstater.”

Liberalernas syn på världen verkar ha grundlagts när Sovjetunionen imploderade 1991–92. Liberalerna utropade sig då som segrare och att från och med nu skulle en ny liberal världsordning råda.

Men var det bara liberaler som ogillat och önskat bort sovjetsystemet? På vänsterkanten var vi ganska många, inte bara “maoister” utan också ärliga VPK-are och, icke minst, massor av socialdemokrater. På högerkanten gjorde kristna, konservativa och centerpartister olika insatser. Så varför blev det liberalerna som utropade sig som “Segrare”?

Men vi har kunnat se hur det gick med deras “seger”: liberalerna ligger nu lägst i opinionssiffrorna.

Med sin världsbild kommer ledarna för den “liberala världsordningen” att skapa ännu mer kaos, konflikter och – i värsta fall – krig.

  2 kommentarer for “Vems är felet?

 1. Bengt Svensson skriver:

  Tips på tröstläsning och -tittande för Johan Rudström:
  “Rodham” av Curtis Sittenfeld.
  “Agency” av William Gibson
  “The Good Fight” ett TV-drama på CBS.

  De beskriver alternativa historier, där Hillary Clinton är president och Brexit aldrig inträffade. Jag vet inte om de säger något alls om Putin.

  Rudströms är en statisk värld där politiker är onda eller goda, och Putin den evige serietidningsskurken.

 2. Hans M Gabrielson skriver:

  Den hemska torrsommaren 2018 när enar blev bruna, björkar gula och skörden gick åt fanders sa folk här på Gotland: “Naj, hu, dei måst’ va’ Putins fail!” Med glimten i ögat dock, många var rätt less på att allt ont måste komma från öster. Numera även Kina. Trump ser de påtagligt ofta som ett förvuxet barn som fått en onödigt stor lekstuga att härja i. Däremot är entusiasmen för EU för det mesta synnerligen begränsad här. Folk i allmänhet är klokare än vad kommentariatet (the talking heads) och de flesta politiker tror…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.