Igor och Valentina har länge varit vänner. De har en lång historia tillsammans, flera gemensamma bekanta och de spenderar ofta helger tillsammans.

Igor har misshandlat några av sina flickvänner förut. Omvärlden blundade, och nu har Igor våldtagit och misshandlat även Valentina. Igor försvarar detta med att Valentina har uppsökt och vill gå med i en kvinnojour och för att hon försökt söka sig annat sällskap än Igor. En del av Igors riktigt gamla flickvänner har redan hunnit gå med i kvinnojouren och lägger nu sig i.

Vi måste ha förståelse för att Igor känner sig kränkt och hotad av denna kvinnojour och av att Valentina försöker skaffa sig en annan bekantskapskrets. Den inkräktar på hans intressesfär och han känner sig hotad av detta, och Valentinas nya bekanta ska ge blanka fan i att försöka ta Valentina ifrån honom. Han har ju traditionellt haft ett dominerande inflytande över långt fler än Valentina och sina gamla flickvänner, och det inflytandet är ju hans födslorätt. Han vet ju att egentligen vill Valentina tillhöra honom och ingen annan. Sen är hon ju egentligen lite nazist också tycker Igor och har därför skickat några SS-tatuerade kompisar för att banka lite vett i henne.

Kvinnojouren och bekantskapskretsen förlänger bara misshandeln genom att ge Valentina stöd. Om kvinnojouren bara lovar att hålla sig borta från Valentina och bekantskapskretsen avsäger sig bekantskapen med henne så lovar han att han kommer att sluta våldta och misshandla Valentina. Då kommer allt bli bra igen.

Byt nu ut Igor och Valentina mot Ryssland och Ukraina, kvinnojouren mot Nato och bekantskapskretsen mot EU så har du Putinapologeternas resonemang i ett nötskal.

Föregående artikelNär man är en fri pensionär
Nästa artikelEmmanuel Todd om tredje världskriget

38 KOMMENTARER

 1. Rolf Nilsson!
  Upplysningsvis: jag skiljer inte på inlägg och kommentarer ur yttrandefrihetssynpunkt, de är av samma halt om än av annan form. Och, om Sofia Nerbrand, Patrik Oksanen, Gudrun Persson, Joakim Paasikivi m fl skulle vilja skriva här skulle jag se det som en stor framgång. Men tyvärr får vi nog inte vara med om det.

 2. Bra! Helt klart vad du menar:-)
  Meddela mig om nya kommentarer via e-post. fungerar inte, jag får inga!

 3. Har du provat kryssa i ”Meddela mig…” nedan. Om det inte funkar vet jag inte hur man ska göra.

 4. Frågan om lindelof.nu:s trovärdighet och läsbarhet är en avvikelse från ämnet för denna tråd. Så den diskussionen tar vi i ett lämpligare sammanhang. Därmed avslutas den diskussionen.

 5. Mats D!
  Det är inte bara Rysslands militära styrka (nåja) som utgör ett hot not dess grannar, utan än mer dess vilja och benägenhet att använda denna styrka aggressivt mot sina mindre grannländer.

  Det var ett klumpigt försök att klumpa ihop Ryssland med USA och hävda att det skulle finnas ett motsvarande latent hot från USA mot dess grannar på den västra klothalvan. Jag känner inte till ett enda land i den västra hemisfären som idag fruktar, eller har anledning att frukta, ett angrepp från USA, med det möjliga undantaget av Kuba.

  Ska man vara cynisk så behöver USA inte använda militära medel mot sina mindre grannstater då man är världens största ekonomi, större än hela EU. Ryssland, vars ekonomi är mindre än Nordens, kan inte använda sig av sin ekonomiska makt för att få sin vilja igenom. Och däri ligger kanske också problemet: Små hundar bits mest.

 6. Mats Ö!
  Som jag skrev är stormaktens hot latent, medan det faktiska varierar över tid.

  Och jo, det samma gäller USA och dess grannar på det västra halvklotet. Listan på attacker på små grannar ska jag inte fylla utrymmet med.

  Hur skulle reaktionen bli om de länderna slöt militär allians med Ryssland och samövade med specialförband blott någon kilometer från amerikanskt territorium?

  Pentagon skulle gå bananas!

  Det kan hända att det hotet idag inte upplevs som överhängande och det var ju något av min poäng. På vilket sätt var länderna i den forna W-pakten hotade av Ryssland under den tid de anslöt sig?

  Vi hade ju t o m gemensamma övningar med ryska förband här i norr. Och om jag inte missminner mig så samövade även förband i Baltikum med rysk militär.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.