Visst ångrar man saker

Jag höll på att krocka med Niklas, ni vet han i Skavlan, i onsdags utanför Saluhallen i Uppsala. Då tog jag fram kameran och tog en bild, varpå han förstås krävde att jag skulle svara på hans fråga. Jag försökte slingra mig, men han var mycket målmedveten. Han är bra på att få människor att säga saker.

Så frågade han: Har du gjort något du verkligen ångrar? Mina första tankar gick till allt dumt man gjort, och sa att jag gjort mycket dumma saker, men inte direkt ångrar något typ “Je ne regrette rien”. Men han stod på sig och upprepade sin enkla fråga. Jag surrade, äh och hum, och han väntade uppfordrande på sitt speciella sätt, sånt som kan klippas bort.

Så plötsligt kom jag på vad jag många gånger ångrat och sa det där. Jag lade också till att det var mycket lindrigt, egentligen ett misstag och helt utan minsta synliga märke efteråt. Men det klipptes förstås bort, vilket var bra. För det viktiga är att barnet ifråga kanske hade känt sig slaget av mig, vilket är en plågsam tanke.

Jag fick ett sms från barnet ifråga idag på morgonen, som uppskattade den offentliga ursäkten.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , ,

... är läst 518 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  13 kommentarer for “Visst ångrar man saker

 1. Matz Söderlund skriver:

  Varför plåta Nilkas överhuvudtaget? (Han är för evigt en fåne efter hans floppinterjvu med Lou Reed och intervjun finns på Youtube. Alltså ingen att föreviga). Och VARFÖR svara på hans frågor överhuvudtaget? Har media oss verkligen i ett sånt grepp att man inte kan säga nej i en sån situation?

 2. Annika Lönneborg skriver:

  Jag tyckte väl att det var du!

 3. Knut Lindelöf skriver:

  Klart man skulle kunna vägrat svara. Jag tycker han är bra på att tala med folk. Möjligen lite för intresserad av bildmässigt skäggiga gubbar.

 4. MatzS skriver:

  Lou Reed var inte skäggig …
  😉

 5. Knut Lindelöf skriver:

  Den där intervjun är ju riktigt intressant, just för att den är så amatörmässig.

 6. Dennis Zackrisson skriver:

  Tack för den, Mats! Det var länge sedan jag skrattade så mycket åt en intervju. Konsten att ge “new journalism” ett ansikte!

 7. Bo Persson, Piteå skriver:

  Håller helt med Dennis. Suveränt roligt. Så fick jag se Skavlan också. Tack för det. Var lite utanför i det sammanhanget tidigare. Har inte TV.

 8. Knut Lindelöf skriver:

  Du behöver aldrig mera TV, dess tid är förbi. YouTube och SvtPlay eller de andra programmens play-sajter gör att du aldrig mer behöver titta på TV.

  Nya Klass 9A t ex ser jag på SvtPlay för att kunna snabbspola. Det är för plågsamt att se hela skiten.

 9. Matz Söderlund skriver:

  Avbön!

  Mitt påhopp var ogrundat och baserat på bara en (iof sig häftig) iakttagelse. Har sedan inlägget sett några intervjuavsnitt i Skavlan och grabben har ju lärt sig. Är ju mästerlig i sin intervjuteknik!

 10. DZ skriver:

  Vad är det sämsta (bästa för vissa…) med internet?

  SVAR: att man kan ändra sig utan att det syns!

  Heder åt Matz och andra som ändrar sig öppet och ärligt!

 11. Tommy Sjöberg skriver:

  En sak förstår jag inte, varför är det intressant att
  kommentera vad som står i tidningar och reagera på TV-
  personligheter?
  Vore det inte mer konstruktivt att använda bloggar till
  att samtala om sina egna förstahandsupplevelser utanför
  mediabruset. Det är ännu inte förbjudet att upptäcka
  saker själv och bygga upp sin världsbild.

 12. DZ skriver:

  Finns verkligen en värld utanför mediabruset?

 13. Tommy Sjöberg skriver:

  Om man skulle göra tankeexprimentet att man kom till jorden från en annan planet och via mediabruset skaffa sig en bild av hur tillvaron ser ut, då skulle t.ex stora delar av hur vi producerar varor vara osynliga där och hur besluten tas i bolagstyrelser m.m inte finnas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.