#WhereIsPengShuai Den intressanta indiska nyhetskanalen Gravitas (finns på YouTube) följer nu dag för dag den kvinnliga kinesiska topptennisspelaren Peng Shuais mystiska försvinnande från offentligheten efter att hon för 18 dagar sedan öppet anklagat en av Kinas ledande politiker, den förre vice premiärminstern Zhang Gaoli, för sexuella trakasserier. En bra sammanfattning av situationen ges i detta klipp:

Även svenska medier har uppmärksammat fallet, bland annat genom en utförlig artikel av Gunilla von Hall i SvD 18.11.2021.

Föregående artikelOch efter Röde Börje kom en annan dalahäst
Nästa artikelPersonlig värdegrunds-deklaration

5 KOMMENTARER

  1. Låt oss avvakta och se vad denna historia leder till. Ingen av oss, inklusive ”Moon of Alabama”, har ju någon förstahandskunskap om fallet.

  2. Visst, P-O K, ”Ingen av oss”, men New York Times, diverse tennispotentater och inte minst regeringar i väst måste väl ha förstahandskunskap om fallet? Annars skulle de väl inte ha gått ut med krav på att Kinas regering bekänner och gör avbön? Nej, detta är en trist propagandakampanj helt oavsett vad förhållandet mellan tennisstjärnan och den pensionerade f d ministern är eller har varit. Det enda Peng Shuai nu kan göra för att övertyga NYTimes & Co om att hon handlar av fri vilja och är vid sina sinnens fulla bruk är att söka politisk asyl i USA.

  3. Bengt S skriver:
    ”Det enda Peng Shuai nu kan göra för att övertyga NYTimes & Co om att hon handlar av fri vilja och är vid sina sinnens fulla bruk är att söka politisk asyl i USA.” Peng Shuai skall således bevisa (i vilket syfte?) sin oskuld genom att söka fly från sitt hemland Kina. Världen och historien är förvisso komplicerade; men är inte detta att öppet sätta naturrätten ur spel?

  4. Det där var en sarkasm från min sida. Peng Shuai har nu haft ett långt samtal med Internationella olympiska kommitten, där hon försäkrat att hon mår bra etc. Hon har också synts spela i offentliga sammanhang. Men allt hon säger i Kina tolkas som motsatsen av NYTimes & Co. NYT var ju också den främste propagandisten om Iraks ”massförstörelsevapen” och följande krav på krig. Vad FN:s vapeninspektörer sade och den uppenbara bristen på bevis spelade ingen roll. NYT visste bättre. Samma sak nu. NYT ”vet” att den världsberömde Peng Shuai är en av ”many victims of China’s repressive system”. Vi har de senaste dagarna åter påmints om det sanslösa och inte minst repressiva megavåldet här i USA. Annars skulle jag inte yttrat mig i denna sak. Jag ser bara ingen god moral eller intellektuell heder bakom de här anklagelserna.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.