omarwilhelmson_300Min vän Mohamed Omar har intervjuat Lasse Wilhelmson på sin blogg. Denne man har blivit palestinavännernas svarta får, med aspirationer på martyrstatus. Därför drar han till sig Omars intresse, som får honom att prata fritt genom att behandla honom som en auktoritet och kalla det han gör för forskning. Det fungerar utmärkt. 

Kärnpunkten i Wilhelmsons teoribygge är judendomen, sionismen och staten Israel. De tröskar steg för steg igenom dessa områden. Det är välformulerat och resonemangen framstår först som ganska trovärdiga. Till slut landar dock allt i löst grundade hypoteser, som tillsammans bildar det eftersträvade mönstret. Han söker efter omständigheter och indicier som passar in i en redan fastställd teori.

Ett exemplet bland många är att marxismen i grunden skulle vara ett judiskt sionistiskt projekt för att Karl Marx dels var född av judiska föräldrar och kände och tidvis samarbetade med Moses Hess. Det här passar in i det redan färdigtänkta, men bevisar förstås ingenting. Min mormor var enligt Hitlers och Israels definition halvjudinna, men vurmade i sin ungdom för den teosofiska röreslen. Det bevisar inte att teosofismen var ett judiskt/sionistiskt projekt.

Ur det hela träder till slut en världsbild fram där judar dominerar västvärldens alla makteliter och arrangerar allt efter sina intressen, inklusive sprängning av tvillingtornen på Manhattan, bomben i Madrid, kriget i Irak och Afghanistan och styrning av alla betydande massmedier. Man blir alldeles matt. Snacka om ”judisk konspiration”.

Det här är inte bara en urspårning. Hela denna världsbild bortser faktiskt från fundamentala drivkrafter i historien som t ex ekonomiska. Hur kan judar, som ju ändå är jämföreslevis få, nästla sig in i maktens alla hemliga rum? Vad har de för fantastiska maktmedel att sätta bakom sina ord, som får alla folk och intressen att lydigt dansa efter sin pipa? Var finns produktivkrafternas enorma utveckling i denna teori? Var finns kampen om oljan? Etc.

Nej, nej, nej! Det Wilhelmson kokar ihop är en önskedröm om en enkel förklaring på världens ondska, sprungen ur frustration över att gamla auktoriteter ramlat ner från sina piedistaler. Tack Omar för att du gjort detta tydligt. Yttrandefriheten är viktig.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Föregående artikelAnförande vid mötet på Forumtorget i Uppsala 4 april – om jag varit där
Nästa artikelNu eller aldrig?
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

11 KOMMENTARER

 1. Men Mohamed Omar framhäver ju, som du själv säger, Wilhelmson som forskare. Han invänder inte på någon punkt utan understryker istället W:s resonemang, t ex fantasin om khazarerna. Vad är det du tackar honom för?

  Mohamed Omar visar bara med allt större tydlighet att han är Ahmed Ramis lärljunge och efterträdare. Vad betyder det för Sveriges muslimer att än en gång en person av denna sort gjort sig till deras språkrör? Det är en total tragedi.

 2. Till Per:
  Omar rör sig hit och dit i det intellektuella landskapet. Han är nyfiken och frågande. Ibland hamnar han i konstigt sällskap, men någon Rami blir han inte.

 3. ”Han är nyfiken och frågande. Ibland hamnar han i konstigt sällskap, men någon Rami blir han inte.”

  Jag tror att Omar fortfarande är under så kallad ”Gaza chock”! Hoppas att han klarar sig ur den jobbiga och frustrerande perioden.

 4. Avslutningen om yttrandefriheten, var det ja! Alla vet att vår senaste kelgris, Jinge, numera ”rensat ut” Lasse W helt och hållet från sin blogg. Och det har han ju all rätt att göra. Det är hans och ingen annans och där bestämmer Jinge själv yttrandefrihetens gränser.

  Och det intressanta med Jinges beslut är detta. Att han (likt Ordfront om nu någon minns denna tidigare banerförare för yttrandefriheten) kastade ut någon från sina diskussioner efter att denne exkommunicerats av Jinges egen partiledare. F ö under tryck av den, enligt vissa kretsar, vilt grasserande sk ”antisemitismen”, som drabbat Lasse W i alltför hög grad.

  Kretsarna har naturligtvis helt rätt i att ”antisemitismen” grasserar vilt. Dock inte i någon sinnevärld utan enbart i kretsarnas egna föreställningar. Och dessutom på ideologiskt uppdrag av den militaristiska och folkmördande apartheidstaten Israels vapendragare och vänner. Vilket i sammanhanget också kan vara av intresse, eftersom det just är denna illegitima, gränslösa och ständigt expanderande statsbildnings härskaror, som utförde massakern i Gaza.

  Det kan väl ändå inte skada att vi även något lite kan diskutera hur våra verkliga fiender tänker och känner. Tråkigt att Jinge nu aktivt begränsar dessa möjligheter.

 5. Dennis!
  Som du vet har jag välkomnat Omars intervju med Lasse W. Den har varit klargörande. Möjligen har jag övertolkat något av det LW sagt. Men hans förkärlek för det specifikt judiska inflytandet i de globala maktspelet är urspårning. Därmed inte sagt att han har fel i allt. Om t ex. de tre byggnaderna sprängdes professionellt (vilket skulle döljas av de kapade flygplanens kraschande), bevisar det ändå inte att hans och andras sionistiska världskomplott är riktig.

 6. Saklig debatt är alltid bra, Knut! Och visst klargjorde Omars intervju med LW en del. Men mycket är ju (precis som verkligheten) fortfarande lite dimmigt och oklart.

  Beträffande sprängningen av de tre byggnaderna har du förhoppningsvis sett intervjun med ingenjören i dansk TV, som LW lagt ut på forumet. Det är tio mycket avslöjande minuter, kan jag garantera! Den konspiration du pratar om här (att sprängningarna skulle döljas av de kraschade planen) har näring främst av en avgörande detalj. OM det var så att sprängämnena var ”förinstallerade” för att möjliggöra en framtida rivning av alla WCT-byggnader separat och utan skador på omgivningen (vilket naturligtvis är fullt tänkbart och rimligen ”hemligt” i utgångsläget) borde detta direkt ha kunnat offentliggöras. Eftersom detta inte skett faller förklaringen om ”skademinimerande rivningsförberedelse” och ett svart hål öppnar sig.

  Men jag avstår gärna från fortsatta 911-spekulationer. Att det ”specifikt judiska inflytandet i det globala maktspelet” är en påtaglig realitet kan inte förnekas. En mycket hastig titt på 1900-talshistorien och vart läget i Västasien (och USA) hamnat räcker som bevisning. Att LW flyger iväg när det gäller en del historiska detaljer (maktspelet i SUKP(b) t ex) förtar på intet sätt att han ”i huvudsak” är på alldeles rätt spår.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.