Ukrainas nya president Volodymyr Zelenskyj har inlett sin bana med en rivstart. I sitt första tal som president upplöste han omedelbart ukrainska parlamentet. Frågan är om beslutet är lagligt. Och han sa: ”Det spelar ingen roll vilket språk man talar. Vi är alla ukrainare, oavsett om vi talar ukrainska eller ryska.”

Anna-Lena Laurén rapporterar i DN >>

Föregående artikelELEFANTEN I PORSLINSBUTIKEN
Nästa artikelAppellen från artister, kreatörer och kreatriser (i Frankrike): Vi är inte förda bakom ljuset!

2 KOMMENTARER

  1. Anna-Lenas reportage gjorde mig mycket glad. Det stöder det intryck jag har att Ukraina, trots allt – och trots alla Mats Larssons olycksbådande profetior här på sajten – ska kunna hitta tillbaka till ett modus vivendi med Ryssland. Som jag skrev som slutkläm på ett inlägg i höstas:

    ”När en av mina ukrainska kollegor körde mig till flygplatsen i Kiev i våras sade han att han hoppades att mina besök hade ökat min förståelse för alla problem hans ’stackars land’ hade att kämpa med. Jag visste inte riktigt vad han menade, men under den fortsatta diskussionen fick jag tillfälle att säga att min personliga uppfattning var att Ukraina, trots allt som hänt i historien, ändå har sin bästa vän i Ryssland. Han vände sig mot mig och sade allvarligt:

    – Ja, det säger min hustru också…”

  2. ”Ukraine Will Be Able to Restore Its Economy Only By Cooperating With Russia” lyder rubriken på ett faktaspäckat inlägg på the Saker som publicerades igår.

    Lite tjockt med sifferexercis för mig men det verkar peka på ”den enda möjliga vägen” för Ukraina.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.