Hjälpsamma herrn

radavotering-Henrik

Presidentval i radan

Visst är det härligt att se människor som helt osjälviskt ställer upp och hjälper till. Givetvis var det så att man inte kunde släppa in ledamöter med hur tokiga åsikter som helst i radan (Kievparlamenter). Det måste man ju förstå. Men vilken besvikelse det blivit för dessa utestängda ledamöter om deras röster inte alls kommit till användning.

Då råkade det vara så lyckligt att man hade tagit hand om deras röstkort och att det fanns de som åtog sig sköta röstningen. Ett inte alldeles ofarligt uppdrag. Se hur den tjänstvillige mannen måste sträcka sig framåt, med risk att störta på huvudet ner mellan bänkraderna, för att nå alla röstknappar.

Vad härligt det måste vara för Barack Obama, Angela Merkel, Carl Bildt och alla andra oegennyttiga hjälpare att ha människor av lika hög moralisk halt vid sin sida inne i Ukraina. Det borgar för att allt kommer att ordna sig till det bästa i denna den bästa av världar.

Källan för bilden och texten ovan; Hinter der Fichte rekommenderas varmt i sin helhet.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

  2 kommentarer for “Hjälpsamma herrn

 1. DZ skriver:

  Helt plötsligt står det fullständigt klart för mig att Bildt har helt rätt när han menar att det inte är så viktigt att fokusera på ideologisk riktning hos de partier, som utgör den nya “majoriteten” i Ukrainas parlament. Det är ju helt andra frågor, som bör komma i förgrunden. Den demokratiska legitimiteten i parlamentet och frågan om prickskyttarna på Maidan t ex.

 2. Henrik Linde skriver:

  När verkligheten blir alltför absurd återstår inget annat än galghumor för att beskriva den. Som till exempel kan utformas som en satirisk text. En känslig genre som lätt kan bli missförstådd. Jag får bara hoppas att andemeningen i min text gått fram.

  För hur kan man egentligen förstå och beskriva dagens situation i svensk politik?

  De rumsrena politiska partierna i vår riksdag vill inte ta i Sverigedemokraterna ens med tång.

  Samtidigt gläder sig de rumsrena åt att en ny regim kommit till makten i Ukraina. I vilken partiet Svoboda har en styrkeposition. Ett parti så extremt att Sverigedemokraterna betackar sig för samröre med det.

  Inte underligt att mina tankar går till Doktor Pangloss i Candide.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.