”Propagandan om att det finns en undergrupp av mänskligheten som varken är man eller kvinna, eller övertygelsen att personer kan vara något annat än man eller kvinna och att det måste tillrättaläggas överallt i samhället för denna föreställning, har varit som en smygande medieströmning i våra liv. Den finns där hela tiden som ett konstant bakgrundsbrus, och hypnotiserar oss med felsignaler under ständig upprepning.”

Så inleds en artikel av Jennifer Bilek om ”Gender Identity Industry” – könsidentitetsindustrin.

Originalartiekln i The 11th Hour översatt till norska på steigan.no

Föregående artikelEva (ALMA) Lindström – världsmästare i barnlitteratur
Nästa artikelEn tredje ståndpunkt

2 KOMMENTARER

  1. Barnadödlighet anger antalet av 1000 levande födda barn, som dör före fem års ålder. Här lite statistik från 2019.

    Finland 2, Sverige och Vitryssland 3, Kuba och Frankrike 5, Ryssland 6, USA 7, Ukraina 8. Osv.

    Pentagons budget har nu höjts till 800 miljarder dollar, samtidigt som de skär ner på vården av krigsveteraner. Krigen är sexigare än dess offer, och att uppfinna nya kön är mer profitabelt för miljardärerna än att satsa på barn- och mödravård. Visste ni förresten att den totala förmögenheten för de 100 rikaste ryska oligarkerna är nästan lika stor som för de tre rikaste amerikanska dito.

  2. …och så fick vi, på något konstigt sätt, in att Ukraina är sämre än Ryssland och Vitrutenien, åtminstone vad gäller barnadödlighet, och att Förenta staterna har en jättestor försvarsbudget, och att talet om ryska oligarker är överdrivet. Fast Jennifer Bileks artikel handlade om något annat, tror jag.

    Nå, det är förståeligt att Förenta staternas hegemoniska imperialistiska krig mot Ryssland genom ukrainskt nazistiskt genocidalt ombud ligger överst i allas sinnen, och drar tankarna bort från ämnet som skulle diskuteras. Att ryska oligarker är så fattiga beror kanske på att den ryska ekonomin, finansiellt sett, är liten jämfört med Förenta staternas. I Ryssland finns visserligen naturresurser, men om man skall bli rik i pengar behövs kanske finansindustriella finesser som jag inte begriper så mycket av.

    En annan förklaring skulle kunna vara att Vladimir Putin har en bra utjämnings- och fördelningspolitik, som skulle behövas i Sverige efter högersocialdemokraternas och borgerlighetens klassklyfteökande politik sedan 80-talet.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.